You are here

Maris Stella Chapel, Singapore, 1993 Project Not Built


 

"In his quest to design a small joyful building, Rudolph was willing to let go of some long-held principles. He designed an object building with biaxial symmetry and sixteen-foot-long overhangs, which would reach out to protect the faithful from the hot tropical sun, drawing them into the sacred space. He was also very interested in the graphic and object quality of the building. Starting with a square plan, Rudolph generated a building of great spatial intricacy by rotating the square floor plate on the second floor and again on the third floor and by cutting light wells in the cross section.  

He envisioned the building with a concrete frame structure and with roof and sides clad in red or white aluminum panels."

De Alba, Roberto. Paul Rudolph: The Late Work. New York: Princeton Architectural Press, 2003. p. 196.



| 752 reads