You are here

Taylor Residence, Venice FL, 1955-1956


 

"The house is not large, but has a seeming spaciousness and a very real openness due largely to the patio its center. This patio is open except for screening and has a domed roof of laminated ribs, and ¼-in. plate glass. Gravel walkways inside the screening along two sides of the house extend the space visually and make it possible to keep windows and doors open in inclement weather. 

Unusual privacy is achieved by the unbroken long wall of the living room and the tomato-stick screens outside the bedroom doors and along both sides of the covered walk to the carport. Construction is wood frame on concrete slab with built-up roof; walls are masonry block."

"8 Houses Designed and Built with Budget in Mind." Architectural Record 124 (November 1958): 189.



| 592 reads